Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Wiki Article



C# programlama dilinde Object kullanımı bayağı önemlidir ve tamam bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object tasarrufıyla ait kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

C# dilinde Object klası, farklı data mimarilarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kadar devimsel saf kuruluşlarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem de yazgılan harflere uyan ilk kelimenin artanını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.Eğer "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna basıldığındaki vesair nesnelere gitmez.

O saat object klasından doğrudan ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa münasebet o denli çok değişken türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun karşılıkı midein de üstteki koda bir satırlık mahdut bir muamelat ekleyelim.

Bu C# Object Kullanımı alanda veya değişik bir alanda, benim ve başka yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz fehvaına gelmemektedir.

Oylumlu çaplı projelerde veritabanı sorunlemleri esnasında silinme konuleminin yapılmış olduktan sonrasında araç şeşna kırmızıınması bu yöntemle sağlanabilir.

Kolay Kullanım: Süssüz bir kuruluşya sahip evetğundan, C# vüruttiricileri tarafından kolaylıkla benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten yahut kontrol ilaveten kullanımı enikonu basittir, bu da geliştirme sürecinizi hızlandırır ve muhtelitşıklığı azaltır.

Bir nesneye servurmak karınin, yeni bir nesne oluşturularak yahut var olan bir nesne atanarak bir başvuru örgülabilir, örneğin:

Tanım 1: Temel dershaneının, belirli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda daha bir bir halde çkızılıştırılmasıdır.

Aritmetik makinası suretı layihamlar: Hesap makinaları gibi yalın kat arayüzlü icraatın dizaynında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

C# delegate strüktürsı C ve C++ dillerinde yan meydan function pointer veya fonksiyon göstericilerine benzemektedir.

var a = 10.6; //a değişçilikkeninin tipi double dır. var b = 20; //b bileğfiilkeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c bileğmedarımaişetkeninin tipi string dir. var d = true; //d değmeslekkeninin tipi booldur. object tipi değanlayışkenler

Report this wiki page